A tárgyalóteremből jelentjük

2022.10.11. 14:14

„Ha az enyém nem leszel, akkor menj a temetőbe!”

Élettársakként vesztek össze többször, a vádlott késsel próbálta marasztalni a sértettet. Egyikük sem jelent meg a tárgyaláson, így a bíróság útjára indítja a tanú kutatást. Az ítélet távollét esetén is meghozható.

Szeri Árpád

Se a vádlott, se a sértett nem jelent meg a tárgyaláson (Fotó: Makkovics K.)

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete tárgyában kezdődött tárgyalás kedden délelőtt a Szekszárdi Törvényszéken.

A vádirati tényállás szerint a vádlott nő és a sértett férfi 2009-től 2015 őszéig élettársak voltak, három közös gyermekükkel együtt a megyeszékhelyen éltek. A nő és a férfi többször is összeveszett egymással. Nyolc évvel ezelőtt, 2014. március 29-én hajnalban ismét vita, veszekedés alakult ki közöttük, mert a sértett ittasan tért haza. A vádlott felkapott a szekrényről egy harminckét centiméter hosszúságú konyhakést, amivel megszúrta az ágyon fekvő sértett bal lábát a talpán. A kárvallottnak nyolc napon belül gyógyuló sebzése keletkezett, de a használt eszközt figyelembe véve a súlyosabb sérülés lehetősége is fennállt.

Fotó: Makovics Kornél

Ugyanezen év december másodikán a sértett közölte a vádlottal, hogy elege van belőle és elköltözik az édesanyjához. A vádlott erre kijelentette: „Ha az enyém nem leszel, akkor menj a temetőbe!” Ezt követően egy konyhai kiskéssel két alkalommal közepes erővel a hátán, a bal lapocka környékén megszúrta a sértettet, akinek így nyolc napon túli, ténylegesen négy hét alatt gyógyuló sérülései keletkeztek. A mellüreg megnyitását és a légmell kialakulását előidéző sérülés közvetett életveszélyes állapotot jelentett.

Miután sem a vádlott, sem a sértett nem jelent meg, dr. Kiss Zoltán bíró a bizonyítás érdekében a tárgyalást elnapolta. Mint azt dr. Kiss Yvette ügyész, sajtó szóvivő lapunknak elmondta, a vádlott külföldön tartózkodik, vele szemben az ügyészség távol lévő terheltként emelt vádat. A bíróság megkísérelte beidézni jelenlegi lakhelyéről, egy angliai címről, de nem jelent meg. A sértett lakhelye és tartózkodási helye viszont jelenleg ismeretlen. A bíróság több korábbi lakcímén is megpróbálta őt felkutatni, de ez a törekvés nem járt eredménnyel.

Dr. Kiss Zoltán bíró elnapolta a tárgyalást (Fotó: Makovics K.)

A következő tárgyalás sikere érdekében a bíróság tanú kutatást, illetve tanú körözést hajt végre. Amennyiben a felkutatás eredményre vezet, a bíróság beidézi, illetve meghallgatja a sértettet, valamint az igazságügyi orvosszakértőt is. Ha pedig a vádlott nem tesz eleget az újabb idézésnek, nem tér haza külföldről és nem jelenik meg egyetlen tárgyaláson sem, abban az esetben távollétében is meghozható az ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában