Baleset

2022.10.20. 10:55

Szabálytalanul előző autós okozott balesetet az 56-os úton

Szabálytalan előzés okozta azt a balesetet, ami szerdán délután történt az 56-os számú főúton, Várdomb közelében.

TEOL

Fotó: Police.hu

A baleset okozója Szekszárd felől haladt Várdomb irányába, amikor egy autóbusz előzésébe kezdett –  tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A sofőr azonban úgy kezdte meg a manővert, hogy egy másik autó már előzésben volt és a két jármű érintőlegesen összeütközött. Ezt követően a szabálytalan autós a busz hátuljának is nekiment, ami miatt járműve kigyulladt. A tüzet gyorsan sikerült eloltani. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg.

A tüzet a szekszárdi hivatásos tűzoltók oltották el, a járműveket pedig áramtalanították. A busz körülbelül negyven-ötven utasa leszállt, értük mentesítő járat érkezett. 

Szerdán további négy anyagi kárral végződő baleset történt. Mint azt megírtuk, elszabadult kerék okozott balesetet a 63-as főúton, Szedres térségében.

Egy másik esetben a követési távolság be nem tartása miatt történt ütközés, egy további esetben a tolatási manővert hibázta el egy teherautós Dombóváron, míg a harmadik esetben egy vadat ütött el egy autós.

Amint arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt pár évben kiemelkedően sok és súlyos, esetenként halálos baleset történt az 56-os úton Decs-Szőlőhegy magasságában. Ezért a decsi Szőlőhegyen élők összefogtak és egy beadványt nyújtottak be a Tolnai Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Erről itt olvashat bővebben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában