Elfogás

2022.11.15. 11:21

A fácánkerti pihenőhely a migránsok új Mekkája?

Tizenöt illegális bevándorlót szállított egy román embercsempész, akinek járművét hétfő este ellenőrizték az M6-os autópályán.

TEOL

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai november 14-én este hét óra körül értesítették a Tolna megyei rendőröket, mert az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán lévő fácánkerti autóspihenőben megállítottak egy román rendszámú kisteherautót, melyet egy 49 éves román sofőr vezetett. A jármű rakterében tizenöt férfi tartózkodott. Szír és török-kurd állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az illegális migránsokat a Szekszárdi Rendőrkapitányságra szállították, majd meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a román sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A negyvenkilenc éves férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek az ügyészség felé letartóztatása indítványozására.

Fotó: Police.hu

A nap folyamán további mégy illegális migránst tartóztattak fel a megyében. Őket is visszaszállították az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mint azt megírtuk, a múlt pénteken és vasárnap három különböző időpontban összesen kilenc illegális bevándorlót fogtak el Tolna megyében. Két csoport tagjait éppen a fent említett fácánkerti pihenőhelynél fogták el. Az egyik társaság tagjaira az erdőben találtak rá a zsaruk. 

Ugyancsak megírtuk, minősített emberölés kísérlete és embercsempészés miatt emeltek vádat egy férfival és élettársával szemben. A páros közönyösen szemlélte, amint az általuk szállított migránsokat a rendőrök kiszabadítják a lángoló csempészjárműből az M9-es autóúton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában