Illegális migráció

2022.11.14. 14:37

Rendőrök várták a Szekszárdra érkező szerelvényt

Összesen kilenc illegális bevándorlót fogtak el a hétvégén Tolna megyében – tájékoztatott hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főakpitányság.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: Brian A Jackson

A kilenc férfit három különböző helyszínen és időpontban fogták el.

A rendőrök még pénteken délután valamivel hat óra előtt igazoltattak egy férfit az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 134-es kilométerszelvényben lévő fácánkerti pihenőhely parkolójában. A férfi szír állampolgárnak vallotta magát.

Ezt követően vasárnap hajnali fél 6 körül tett bejelentést a Bátaszékről Szekszárdra közlekedő MÁV szerelvény jegyvizsgálója arról, hogy a vonaton négy migránsnak látszó személy tartózkodik.  A vonatot a szekszárdi vasútállomáson már várták a helyi kapitányság járőrei, akik intézkedtek a férfiakkal szemben. A négy férfi szintén szír állampolgárnak vallotta magát.

A tolna megyei zsaruk vasárnap este  nyolc óra körül ismét ellenőrizték a fácánkerti pihenőt és környékét. Ennek alkalmával a rendőrök újabb illegális bevándorlókat tartóztattak fel az erdőben. Az elfogott négy férfi egyaránt szír állampolgárnak vallotta magát.

A férfiak személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában