Ítélet

2022.11.10. 09:53

Szekszárdi üzlet környékén árulta a drogot

Három év börtönbüntetésre és három év közügyektől való eltiltásra ítéltek egy szekszárdi férfit, aki kábítószert adott el.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: Impact Photography

A Szekszárdi Törvényszék a november 9-én, szerdán tartott tárgyaláson három év börtönbüntetésre és három év közügyektől való eltiltásra ítélte azt a húszas évei elején járó szekszárdi férfit, aki 2018 tavasza és 2019 augusztusa között kábítószert adott el. A férfi – rendszeres haszonszerzésre törekedve – három személynek adott el marihuánát – tájékoztatott csütörtökön közleményben a Szekszárdi Törvényszék.

Vásárlói között olyanok is voltak, akik az átadáskor nem töltötték be a tizennyolcadik életévüket. A vádlott a marihuánát több esetben az ügyben kezdetben szintén vádlottként szereplő, időközben jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt férfitől szerezte. „Elosztóhelye” egy szekszárdi üzlet környékén volt. A vádlott a kábítószer-kereskedői tevékenységéből az érintett időszakban 142 500 forint jövedelemre tett szert.

A törvényszék a vádlottat az egyébként 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. A bíróság – a fent leírt büntetések kiszabása mellett – rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás esedékességéről, továbbá a „bűnös” vagyongyarapodására tekintettel 142 500 forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Ezen túl a vádlottat felmentette a tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének vádja alól, tekintettel arra, hogy nem volt igazolható az eljárásban, hogy a vádlottnak tudomása volt egyes vásárlóinak meg nem haladó életkoráról. Utóbbi személyek tekintetében a vádlotti kereskedői tevékenységet a bíróság a bűncselekmény alapesete körében értékelte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, illetve a vádlott és védője is három munkanap gondolkodási időt tartott fent a nyilatkozattételre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában