Orvhalászok

2022.11.13. 08:40

Vádat emeltek az iregi rapsicok ellen

A Tamási Rendőrkapitányságon a napokban vádemelési vádemelési javaslattal fejezték be annak az ügynek a nyomozását, amelyet két orvhalász ellen indítottak.

TEOL

Harmincöt kilót nyomott a lopott halak súlya (Fotó: TMRFK)

Hivatalból indult eljárás augusztus 7-én ismeretlen tettes ellen, aki a délutáni órákban az Iregszemcse és Csehi-puszta, illetve Orkád-puszta között található, úgynevezett Orkád 1-es halastó nyugati oldalán két „halászhálót” helyezett ki, hogy azt a későbbiekben kihúzza az abban elakadt halakkal együtt. A rendőröknek már korábban is volt információjuk arról, hogy rapsicok járnak a vízre. Aznap a tó közelében elfogtak két gyanúsan viselkedő férfit, akiket elszámoltattak, majd előállítottak a tamási kapitányságra bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. A kihúzott hálókban összesen 11 ponty volt, melyek közel 35 kilogrammot nyomtak, értékük meghaladta az 50.000 forintot. A lopási kár megtérült, a még élő halakat kivágták a hálóból és visszaengedték a tóba.

A még élő halakat kivágták a hálóból, és visszaengedték a tóba (Fotó: TMRFK)

Kihallgatásuk során a 24 és 27 éves iregszemcsei férfiak beismerő vallomást tettek. A fiatalabb férfi elmondta, korábban egy alkalommal halászott már hasonló módszerrel és akkor három, egyenként nagyjából három kilós pontyot fogott. A férfiaknak a lopás mellett orvhalászat és állatkínzás miatt is felelniük kell – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában