Eljárás

2023.01.17. 13:22

„Nem tudott ellenállni a csábításnak” a szekszárdi férfi

Elfogtak egy helyi férfit, aki ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát az előző héten Szekszárdon.

TEOL

A kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Egy nő tett feljelentést január 12- én a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, mert előző nap délután három óra körül egy ismeretlen ellopta a lépcsőházban felejtett táskáját.  A táskában személyes iratok, illetve egy pénztárca, abban pedig ötvenezer  forint és egy bankkártya volt. Utóbbival az ismeretlen több ízben vásárolt, mire sikerült a kártyát letiltani, addigra azzal a tolvaj összesen ötvennyolcezer forintot költött el – tudatta a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók a feljelentés napján széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. A beszerzett személyleírás alapján néhány órával később igazoltattak egy helyi férfit, aki elszámoltatása során elismerte, hogy hozzá kerültek az értékek, bár a lopást tagadta. Gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, a feljelentő lakásához közeli közterületen találta a táskát, majd abból kivette a pénztárcát, a többit nem tartotta meg.

Idő közben a kártyáról több helyen vásárolt, majd eldobta azt, a pénzt pedig elköltötte. Tettét megbánta, sajnálja, hogy nem tudott ellenállni a csábításnak.

Az ügyben lopás vétség miatt folytatódik az eljárás a Szekszárdi Rendőrkapitányságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában