Hamis vád

2023.01.06. 13:50

Ütötték-verték egymást a sógornőjével, de a testvérét jelentette fel

A Szekszárdi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy 30 éves szekszárdi nő ellen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a nő édesapja tavaly júniusban bejelentést tett a rendőrségre. A szekszárdi címre, a hajnali órákban kiérkező rendőröknek a vádlott azt állította, hogy a bátyja egy alkalommal, tenyérrel arcon ütötte. A vádlott másnap feljelentést is tett a testvére ellen a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, ekkor már azt állítva, hogy őt testvére az előző nap folyamán több alkalommal, ököllel arcul ütötte.

A nő ezzel testvérét valótlanul súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg, ugyanis sérelmére a bűncselekményt valójában a sógornője követte el, amikor a bejelentés napján kölcsönösen bántalmazták egymást.

A feljelentés alapján a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, amelynek során a vádlott elismerte, hogy hamisan vádolta meg testvérét a bántalmazással. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség közérdekű munka kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában