Tűz

2023.02.18. 12:47

Robbanás hangja rázta meg Dunaszentgyörgyöt

Feltehetőleg egy gázpalack robbant fel egy melléképületben szombat délelőtt nem sokkal tizenegy óra után Dunaszentgyörgyön.

TEOL

A kép illusztráció.

A TEOL.hu olvasója, M. Viktor a portálnak elmondta, szombaton délelőtt 11 óra körül személyautóval tartott Szekszárdról Paksra. Elmondása szerint a 6-os számú főút dunaszentgyörgyi szakaszán haladt, amikor a főúttól mintegy 150 méterre egy jókora robbanás történt egy melléképületben. Hozzátette, úgy gondolja, hogy egy gázpalack robbanhatott fel. Megjegyezte, meglepő volt számára, hogy a szélvédőn keresztül is érezhető volt a hőhatás. Ugyancsak elmondta, mindössze néhány perc múlva már érkeztek is a tűzoltók Paks irányából. 

A településen egyébként hamar elterjedt a szóbeszéd a robbanásról. Többen is arról írtak a közösségi médiában, hogy felrobbant egy gázpalack egy melléképületben.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján közölt információ szerint egy Mátyás király utcai melléképületben keletkezett tűz. Hozzátették, a mintegy 15 négyzetméterterületű ingatlanban szemét égett. Mint azt írták, a paksi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet, majd megkezdték az utómunkálatokat.

A tulajdonos a történteket követően a közösségi médiában mondott köszönetet a tűzoltók gyors és szakszerű munkájáért.

Mint azt megírtuk, szintén szombat délelőtt a bonyhádi tűzoltókat a vármegye határától nem messze fekvő Szászvárra riasztották, ahol kigyulladt és lakhatatlanná vált egy családi ház.

 

Címkék#tűzesetek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában