Lezárt akta

2023.03.02. 14:30

Engedély nélkül szabadult meg az építési törmeléktől és nagy mennyiségű földtől

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást egy szekszárdi férfival szemben, aki nagy mennyiségű sárga földet helyezett el engedély nélkül egy szekszárdi szurdikban.

TEOL

A szekszárdi férfi nagy mennyiségű sárga földet helyezett el engedély nélkül egy szekszárdi szurdikban

Forrás: police.hu

Egy helyi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2022. július 21-e és 2022. július 24-e közötti időben Szekszárdon a Borzsák utcából megközelíthető Szücsény szurdikban található vízmosásba nagyjából két köbméternyi építési-bontási törmeléket és lombhulladékot, majd 2022. augusztus elsején nagy mennyiségű sárga földet helyezett el.

kép

A bejelentést követően a szekszárdi nyomozók kezdték meg az elsődleges adatgyűjtéseket, majd a vizsgálatot is ők folytatták le. A beszerzett bizonyítékok alapján egy közeli építési területről kerülhetett ki a vízmosásba és a mellette lévő területre nagyjából 42 köbméternyi sárga föld, valamint kisebb mennyiségben építési törmelék is.

Az építési terület tulajdonosa - egy 37 éves helyi férfi - elmondta, valóban ő vitette ki a több teherautónyi földet a telkéről, mivel az a tereprendezés során feleslegessé vált. Állítása szerint erre a helyi önkormányzat – egy megnevezni nem kívánt – dolgozójától szóban engedélyt kapott. A 12 fordulóval kiszállított földet munkagéppel el is egyengették, ekkor a föld egy része valóban a vízmosásba került.

A hulladékgazdálkodási hatóság tájékoztatása szerint, mivel a kitermelt földet – szennyezetlen talajt - nem a kitermelés helyén használták fel, az a Hulladékokról szóló törvény alapján hulladéknak minősül, így elhelyezéséhez írásos engedély szükséges.

A nyomozást -hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt - a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes – kijelölt - ügyészségnek küldték meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában