Vádemelés

2023.03.03. 12:30

Kerékpárosokat gázolt az ittas sofőr

A Szekszárdi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 52 éves férfi ellen.

TEOL

Egy nyolc éves gyermek súlyos, édesanyja könnyeb sérülést szenvedett a balesetben (Fotó: TVRFK)

A vádirat szerint a vádlott 2022. május 8-án délután, az egyik Tolna vármegyei kisváros lakott területén belül vezette személygépkocsiját, azonban a vezetés előtt szeszesitalt fogyasztott, így közepesen ittas állapotban vett részt a közúti közlekedésben.

A vádlott nappal, jó látási viszonyok között, a megengedett sebességgel haladt autójával, azonban a vezetés közben – ittassága és fáradtsága okán – elaludt. Emiatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol áthajtott az úttesten kialakított kerékpársávon, majd a kerékpársáv mellett lévő útpadkára felhajtva elütött egy szabályosan, kerékpárral közlekedő nyolc éves kislányt, valamint a mögötte ugyancsak kerékpárral haladó édesanyját és a bicikli gyerekülésén utazó hat éves kisfiút. A baleset során a nyolc éves sértett súlyos, nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést, édesanyja pedig nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A kisebb gyermek nem sérült meg.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályait, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, továbbá járművel az úttesten – az előzés és kikerülés esetét kivéve – annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni – tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában