Vádemelés

2023.03.09. 09:45

Kisvárosi szórakozóhelyen nézte ki magának, súlyosan bántalmazta áldozatát

Testi sértés bűntette és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 30 éves román állampolgárságú férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatott közleményben csütörtökön a Tolna Vármegyei Főügyészség.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: Gorodenkoff

A vádirat szerint a magyarországi lakcímmel rendelkező, magyarul is beszélő férfi 2020. május 22-én este egy szórakozóhelyen italozott az  kisvárosban Tolna vármegyében.  Este tíz óra körül már ittas állapotban odament egy férfihoz, akit minden előzmény nélkül leköpött és közölte vele, hogy még aznap este „kibelezi”. A sértett kérdőre vonta, hogy miért fenyegeti, a vádlott azonban kiment a kocsmából.

A történteket látva egy másik férfi, a sértett unokaöccse a vádlott után ment, hogy tisztázzák a helyzetet. A vádlott ekkor elővett egy kisméretű pillangókést, mellyel hadonászni kezdett, miközben a sértett unokaöccse hátrált előle. Időközben a sértett is utánuk ment az utcára és rászólt a vádlottra a kés miatt, amit a férfi el is tett. Azonban ököllel nagy erővel megütötte őt az arcán és az orra tájékán.

Az ütéstől a sértett orrcsontja és egy foga is eltört, így nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A vádlottat korábban, 2018 júliusában garázdaság vétsége miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, a mostani bűncselekményt e felfüggesztés hatálya alatt követte el.

Vele szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, egyben indítványt tett a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtásának elrendelésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában