Bemutatták az eredményeket

2023.03.13. 11:02

Összügyészi értekezletet tartott a Tolna Vármegyei Főügyészség

Összügyészi értekezletet tartott március 9-én a Tolna Vármegyei Főügyészség. Az értekezleten részt vett dr. Lajtár István a legfőbb ügyész közjogi helyettese is – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

TEOL

Himmelné dr. Ökrös Magdolna megyei főügyész értékelte az utóbbi négy év nehézségeit és az ebből adódó feladatokat, továbbá elemezte a vármegye ügyészségeinek személyzeti és gazdálkodási helyzetét. 

A büntetőjogi szakterület eredményeit bemutatva kiemelte a váderedményességi mutatót, mely különösen a viszonylag rövid ügyintézési határidők tükrében nagyon jónak mondható, figyelemreméltó az egyezséggel történő vádemelések száma, melyek eredményesek. A főügyész továbbá elemezte, értékelte az elmúlt évet – a 2023-as év irányát is meghatározva – a proaktív nyomozás felügyeleti és nyomozás irányítási munkát, a felmentéssel zárult ügyeket és a vádhatósági tevékenységet.

Dr. Málinger Marianna büntetőjogi főügyészhelyettes és Horváthné dr. Völgyi Judit megbízott közjogi főügyészhelyettes külön-külön is értékelték szakáguk munkáját, konkrét számadatokkal bemutatva az egyes területeket. 

Dr. Lajtár István az elmúlt évek alapvető feladatának tartotta a kialakult pandémiás helyzetre figyelemmel, a szervezet tagjai egészségének megőrzését és a működőképesség biztosítását. A pénzügyi és gazdasági kihívások a szervezetben megoldandó feladattá váltak, a megtakarítások szükségesek, melyet a vármegye is eredményesen hajtott végre. A vármegye ügyészi szerveinek munkájáról leszögezte, hogy a váderedményességi és a többi mutató is színvonalas és szakszerű munkára utal, amely miatt elismerését fejezte ki a főügyésznek és valamennyi ügyésznek, továbbá ügyészségi alkalmazottnak.

Összegzésként a jövőben is a törvényesség-szakszerűségidőszerűség hármas követelményére hívta fel a figyelmet a büntetőjogi és a közjogi szakágban, a kiegyensúlyozott jogalkalmazói tevékenység fenntartása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában