Környezetszennyezés

2023.03.10. 11:58

Veszélyes hulladékot tárolt lakóhelye udvarán

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

A vádirat szerint a férfi egy Tolna vármegyei községben él, ahol 2022. tavaszán a lakóhelyének udvarán, hatósági engedély nélkül fél köbméter műanyag hulladékot, egy köbméter műanyagburkolatú kábelhulladékot, nyolc darab gumiabroncsot, valamint egy darab régi hűtőgépet gyűjtött össze és tárolt. A kábelhulladékról a műanyag szigetelést részben mechanikusan, részben égetéssel eltávolította – tájékoztatott pénteken a Tolna Megyei Főügyészség.

A kábelek műanyag szigetelésének égetése után a talajon visszamaradt égéstermék veszélyes hulladéknak minősül. A borításából származó veszélyes anyag, illetve a fent megjelölt egyéb hulladék alkalmas az emberi élet, a testi épség, az egészség, a föld, a víz, a levegő, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére – áll a főügyészség közleményében. Az illegálisan tárolt hulladékokat a férfi a kormányhivatali szemlét követően néhány napon belül elszállította – tették hozzá. Bűncselekménye egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtandó.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában