Fejbe is verte

2023.04.24. 10:25

Ahol csak érte, ököllel ütötte a kiskorút

A Szekszárdi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 38 éves férfi ellen - derült ki a Tolna Vármegyei Főügyészség közleményéből.

teol

Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint 2022. október 30-án dél körül a vádlott és élettársa Szekszárdon egy dohánybolt előtti közterületen hangos szóváltásba kerültek egymással. Ennek során a vádlott kiabált, az élettársa ruháját többször megragadta, valamint egy alkalommal meg is lökte, melynek következtében a nő a földre esett. A vádlott kihívó, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Majd ugyanazon a napon, kb. egy óra múlva ismét vita alakult ki a vádlott és az élettársa között, melynek során a vádlott ugyancsak meglökte az élettársát, illetve a kezében tartott vizesüveget kiütötte. Egy éppen arra haladó, a kutyáit sétáltató 17 éves fiatalember, a későbbi sértett a veszekedést látva felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a cselekményét, míg a nőtől megkérdezte, hogy hívjon-e rendőri segítséget a helyszínre. Majd a fülhallgatóját a fejére helyezve tovább haladt.

A vádlott azonban követni kezdte a kiskorú sértettet, melynek során kiabált vele. Amikor utolérte, több alkalommal a vállainál meglökte a sértettet, egy alkalommal pedig ököllel hátulról, a sértett fejének bal oldalát megütötte. Ekkor a sértett megfordult és dulakodás alakult ki a vádlott és a sértett között, ami miatt mindketten a közeli bokros részre estek, illetve a sértett a kutyáit is elengedte.

A vádlott a kiskorú sértettet ököllel több alkalommal, test-szerte megütötte, továbbá többször megkísérelte ököllel fejen ütni, mely utóbbi ütéseket a sértett feltartott kezével hárítani tudta. A dulakodásnak egy közelben tartózkodó férfi vetett véget, aki őket szétválasztotta.

A vádlott által elkövetett bántalmazás következtében mind a vádlott élettársa, mind pedig a kiskorú sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el.

A kiskorú sértett esetlében azonban, különösen a fejére irányuló ökölütésekkel kapcsolatban, fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának esélye is, mely elsősorban az orr vagy az arc csontjainak törésében nyilvánulhatott volna meg.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor büntetlen előéletű volt. Vele szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában