Példaértékű szolgálat

2023.04.26. 11:59

Átadták az Év Tolna Vármegyei Rendőre címeket

2023-ban Dr. Trucza Szabolcs rendőr alezredes és Bognár Péter rendőr őrnagy érdemelte ki a megtisztelő címet – tájékoztatta portálunkat a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példa értékűen, fegyelmezetten látják el.

A Rendőrség Napja alkalmából adták át az Év Tolna Vármegyei Rendőre címeket. (Fotó: police.hu)

A kitüntető címet az idei évben ketten, Dr. Trucza Szabolcs rendőr alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának osztályvezetője, és Bognár Péter rendőr őrnagy, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztályának alosztályvezetője érdemelte ki. Az elismerést mindketten a Szekszárdon megtartott ünnepségen vehették át Szabó Csaba r. dandártábornoktól, rendőrségi főtanácsostól, vármegyei rendőrfőkapitánytól.

Dr. Trucza Szabolcs rendőr alezredes Szabó Csaba r. dandártábornoktól vette át az elismerést. (Fotó: police.hu)

Dr. Trucza Szabolcs rendőr alezredes 2002. augusztus 1-jei hatállyal került felvételre a Határőrség Budapesti Határőr Igazgatóság, Határforgalmi Kirendeltségek, Ferihegy-2 Légi átkelőhely állományába útlevélkezelő munkakörbe. 2008. január 1-jei hatállyal áthelyezési kérelmet nyújtott be a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Rendőrkapitányság Szekszárd Igazgatásrendészeti Osztály állományába kiemelt főelőadó beosztás ellátására. 2009. szeptember 1-jei hatállyal a rendőrkapitányság hivatalának fegyelmi kiemelt főelőadójának nevezték ki. 2010. március 1-jei hatállyal az Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetőjének nevezték ki, mely munkakörben jelenleg is ellátja a szolgálati feladatait. 2015. júliusában a Pécsi Tudományegyetemen jogász mesterképzésen okleveles jogász végzettséget szerzett.

Dr. Trucza Szabolcs r. alezredes az igazgatásrendészeti területen ezidáig végzett tevékenysége során bizonyította, hogy a felmerülő problémákat hatékonyan tudja megoldani. A keletkező feladatokat kihívásként éli meg, elméleti tudása és a több éves gyakorlati felkészültsége garancia a hatékony feladat-végrehajtásra.

Kiemelkedő szakismeretekkel rendelkezik, a jogszabályi változásokat figyelemmel kíséri, amit hatékonyan hasznosít gyakorlati tevékenysége során. Határozott fellépésű, precíz vezető. Munkáját pontosan végzi, tevékenységét magas fokú igényesség jellemzi. Felelősségérzete, hivatástudata kiemelkedő, munkatársai, vezetői közvetlen segítőkész magatartásáért tisztelik, becsülik. Kiváló kapcsolatot alakított ki a társszervekkel és a szakirányító szervek állományával. Személyét és munkáját elismerik, támogatják.

A rendőri hivatáshoz való hozzáállását példaként lehet az állomány elé állítani. Évek óta végzett eredményes tevékenysége nagymértékben hozzájárult a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Szekszárdi Rendőrkapitányság eredményességéhez.

Bognár Péter rendőr alezredes és Szabó Csaba r. dandártábornok (Fotó: police.hu

Bognár Péter rendőr alezredes, 2006. július 1-je – a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése - óta teljesít szolgálatot a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság állományában. 2015. szeptember elseje óta teljesít szolgálatot a Tolna MRFK Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályán eleinte kiemelt főnyomozó beosztásban, majd 2017-től kezdődően a nyomozó alosztályvezető távollétében ellátta a helyettesítési feladatokat, egészen 2020. május 1-ig, amikor is vizsgálati alosztályvezetői feladatokkal került megbízásra, majd rövid időn belül kinevezésére is sor került.

Alosztályvezetőként elsődleges feladata az alosztály hatáskörébe tartozó bűnügyek nyomozásának szakmai irányítása, az alosztályon szolgálatot teljesítő kollégák munkájának koordinálása.

Bognár Péter r. őrnagy bűnügyi területen eltöltött szakmai munkája során olyan széleskörű ismeretekre tett szert, melyek a kiemelt súlyú bűnügyek nyomozására, a nyomozások irányítására, illetve a megyei szakirányítói tevékenység magas szintű végrehajtására alkalmassá teszik. Az elsajátított ismereteivel a felmerülő problémákat hatékonyan, innovatív módon tudja megoldani. Nevezett jó kapcsolatot ápol a vármegyei bűnügyi és a társosztályokon, illetve a városi kapitányságokon dolgozó kollégákkal, hatékonyan együttműködik az ügyészekkel.  

Precíz, alapos munkájának köszönhetően az általa felügyelt bűnügyek eredményesen kerülnek átadásra az Ügyészségnek. A rábízott feladatokat kiemelkedő gyorsasággal, a legjobb tudásának megfelelően végzi el, parancsnokaival tisztelettudó, kollégái szakmai tudására bármikor számíthatnak. Fontos számára a szakmai identitástudat, ezért tudását autodidakta módon folyamatosan bővíti. Parancsnokai a nap bármely szakában számíthatnak a segítségére, az előre nem tervezhető feladatokra elsőként jelentkezik. Teherbírása kiemelkedő. A 2022-es év vonatkozásában kiemelendő, hogy az általa irányított alosztály számos olyan összetett bűnügyet vizsgált le és fejezett be eredményesen, melyek a lakosság szubjektív közbiztonság érzetét jelentősen befolyásolják.

Bognár Péter r. őrnagy kiemelkedő tevékenységének köszönhetően az emberkereskedelem, és kényszermunka bűncselekmények vizsgálata terén országosan kimagaslóan teljesít főkapitányságunk, ezt bizonyítja az is, hogy a szakvonal ORFK által szervezett országos értekezletén előadás megtartására is felkérték. 

A rendőri hivatáshoz való hozzáállását példaként lehet az állomány elé állítani. Évek óta végzett eredményes tevékenysége nagymértékben hozzájárult a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság eredményességéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában