Rossz szomszédi viszony

2023.04.19. 14:31

Azzal fenyegette a szomszédait, hogy elvágja a torkukat

Két rendbeli, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 38 éves férfi ellen – tájékoztatott dr. Kiss Yvette sajtószóvivő.

TEOL

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott és a szomszédjában lakó házaspár, azaz a sértettek között rossz szomszédi viszony alakult ki. A vádlott a sértetteket korábban, már 2022. év tavaszán is személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegette meg, amely miatt a bíróság a vádlott büntetőjogi felelősségét megállapította, és őt 2022. szeptember 22. napján jogerős ítéletével 10 hónap tartamú, de 1 év 10 hónapra felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

A vádlott azonban ezt követően is, azaz már a felfüggesztett büntetése próbaideje alatt, 2022. októbertől kezdődően heti rendszerességgel, illetve alkalmanként hetente többször is ismételten zaklatni kezdte a sértetteket. Ezen alkalmakkor a lakásának nyitott ablakából, illetve az utcán történő találkozásaik során olyan tartalmú kijelentéseket tett a házaspár felé, hogy „elvágja a torkukat”, „megöli őket”, illetve a sértett nőt több alkalommal trágár kifejezésekkel illette.

Tavaly december 8-án délután a sértett feleség egyedül tartózkodott otthon, amikor a vádlott a kitárt ablakon keresztül ismét megöléssel fenyegette, illetve obszcén és becsületsértő kijelentéseket tett, majd a sértett irányába egy üvegpoharat dobott, ami azonban a sértettet nem találta el, hanem a földre esve összetört.

E cselekmény miatt rendőri intézkedésre került sor, amit követően a sértettek elmentek otthonról, majd este értek haza kiskorú gyermekükkel együtt.

A sértettek hazaérkezésekor az ittas vádlott a sötétben a sértettek autója mögé lépett és azt kiabálta, hogy ha neki börtönbe kell mennie, akkor a sértetteknek baja esik. Mivel a sértettek azonnal értesítették a rendőrséget, a vádlott a helyszínt elhagyta. 

Emellett szintén 2022. decemberében a vádlott a sértettek felé a kiskorú gyermekükre vonatkozóan is fenyegető kijelentést tett.

A korábbi zaklatásokra figyelemmel a vádlott cselekményei a sértettekben komoly félelmet keltettek. A többszörösen büntetett vádlottal szemben a járási ügyészség elzárás büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában