Az elektromos vezetékeket is kitépte

2023.04.13. 13:30

Elárverezték a házát, vitt mindent, amit ért, még a vécét is

A Szekszárdi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat egy 55 éves férfi ellen - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

teol

Berendezési és felszerelési tárgyakat rongált meg az ingatlanban a volt tulajdonos. (Illusztráció: Shutterstock)

A vádirat szerint a vádlott tulajdonát képezte az egyik Tolna vármegyei településen található ingatlan, amely a 2020. év végén zárult árverezést és a vételár megfizetését követően egy másik férfi, a sértett tulajdonába került. A sértett kizárólagos tulajdonjogát 2021. február 11. napján bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba.

A vádlott azt követően, hogy tudomást szerzett a sértett tulajdonszerzéséről, az árverezés során a vételár részét képező berendezési és felszerelési tárgyakat rongált meg az ingatlanban. A vádlott többek között kiszerelte az épületből a kézmosót és a mosdó csaptelepeit, a toalett berendezést és annak tartozékait, a mosogatót és annak tartozékait.

Eltávolította továbbá a belső hálózati vízvezetékeket, a csatorna és lefolyó vezetékeket, valamint az ingatlan gázvezetékeit. A ház egyik szobájából felszedte a hajópadlót, melynek során a vakolaton is sérüléseket okozott, valamint az ingatlanban található kapcsolókat, elektromos vezetékeket is kiszerelte, kitépte.

A vádlott cselekményével, az épületgépészetet és az épületvillamosságot érintő rongálási kárral, valamint a helyreállítási költségekkel összesen több, mint négy és fél millió forint kárt okozott, mely nem térült meg.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában