Hatalmas lángokkal égett egy ingatlan

2023.04.12. 13:07

Életeket mentettek a szekszárdi és sióagárdi polgárőrök

Egy eltűnt személy keresésére indultak a szekszárdi és sióagárdi polgárőrök Szálka és Grábóc területére kedd éjszaka.

TN

Nagyon nagy lángokkal égett egy ingatlan Grábóc egyik utcájában (Fotó: Sztronga Bettina)

A Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjaival éppen a Grábóci tetőről ereszkedtek lefelé, mikor a polgárőrök észlelték, hogy valami nagyon nagy lángokkal ég Grábóc egyik utcájában. Amikor az ingatlanhoz értek, egyből bementek az épületbe, hogy felkeltsék a bentlakókat. Közben Sztronga Bettina Szekszárd járási koordinátor értesítette a 112 segélyhívón a társszerveket. 

Mezei Zsolt sióagárdi polgárőr és Storcz Gábor, a kutató-mentő csapat tagja mentek be a házba, majd hozták ki először a gyerekeket. Dombi József szekszárdi polgárőr vette át az egyikőjüket, és Zsolttal a fűtött polgárőr autóhoz vitték, valamint utána a szülőknek segítettek.

A kutató-mentők gázpalackot is kihoztak a házból és ellenőrizték, nincs-e további gyúlékony, robbanásveszélyes anyag az égő épületben, illetve a közvetlenül mellette lévő lakóházban. A tűzoltók kiérkezéséig a polgárőrök meg is kezdték a tűz oltását egy kerti slaggal, hogy a lángok a melléképületről ne terjedhessenek át a lakóingatlanra. 

Kép és szöveg: Sztronga Bettina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában