Vádirat

2023.04.21. 10:32

Elütötte a biciklist, megállás nélkül hajtott el az autós

A Szekszárdi Járási Ügyészség a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves férfi ellen - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Teol

A sértett nő az ütközés következtében a kerékpárral az úttestre esett (Illusztráció: Shutterstock)

A vádirat szerint a vádlott 2020. április 22-én délután jó látási viszonyok között, száraz állapotú úttesten, Dombóvár lakott területén belül közlekedett az általa vezetett személygépkocsival. A vádlottal szemben az egyik dombóvári társasház előtti útszakaszon, az útkereszteződés irányába haladva, egymást követve közlekedett egy férfi elektromos kerékpárral, mögötte hagyományos kerékpárral a kiskorú gyermeke, végül pedig a felesége.

A vádlott az útkereszteződésen áthajtva, a jobbra tartási kötelezettségét megszegve, autójával fokozatosan balra tartva haladt, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol az elektromos kerékpárt vezető férfi és fia mellett elhaladt, majd a férfi felesége által hajtott kerékpárral érintőlegesen ütközött. A sértett nő az ütközés következtében a kerékpárral az úttestre esett és nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott a KRESZ szabályait megszegte, amikor nem állt meg, és a helyszínt anélkül hagyta el, hogy meggyőződött volna arról, hogy a baleset helyszínén van-e az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szoruló személy.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában