Biztonság

2023.04.10. 12:09

Autósokat ellenőriztek, ittas vezetőket kerestek a vármegye útjain

Reggel 9 órától vármegyeszerte szigorított ellenőrzésre számíthattak az autósok. Elsősorban, ahogy azt húsvét hétfőn megszokhattuk, a járművezetők alkohol fogyasztását ellenőrzik a rendőrök – tudtuk meg a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól.

G. R.

Az ittas járművezetők kiszűrése mellett a biztonsági előírások betartását is ellenőrizték (Fotó: Kiss Albert)

A 10-11 órai adatok szerint Szekszárd és Tolna térségében ittas vezetővel szemben nem intézkedtek a rendőrök, viszont már ez alatt a rövid idő alatt is három olyan vezető, illetve utas akadt, aki nem használta a biztonsági övét – jelezte lapunknak Komlósiné Kiss Anett.

A vármegyei rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, a szombati, passzív biztonsági eszközökre vonatkozó ellenőrzés folyamán 144 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot a helyszínen a járművezetőkkel és utasokkal szemben, akik nem használtak biztonsági övet. Emellett 21 helyszíni bírságot szabtak ki gyorshajtásért és egyéb szabálytalanságért, egy alkalommal pedig olyan személyt is megbüntettek, aki biztonsági eszköz nélkül szállította a gyermekét.

 Elsősorban saját biztonságunk érdekében fontos az öv használata, amely a balesetek során sokszor életmentő, de az sem mindegy, hogy borsos árat fizet aki megfeledkezik róla: lakott területen ugyanis tízezer forint, a sofőr esetében emellett három büntetőpont jár. Lakott területen kívül mindezért 15 ezres, autópályán pedig húszezres bírságot osztanak ki a rend őrei.

– Az ellenőrzési akciónak még az elején járunk, délután 16 óráig tart majd. Húsvétkor is vezessenek óvatosan és természetesen ne fogyasszanak alkoholt mielőtt volán mögé ülnek! – figyelmeztetett Komlósiné Kiss Anett. Nem érdemes kockáztatnunk, néhány kortyot sem, hiszen az ittas vezetésért kiszabható, gyakran többszázezer forintot is elérő pénzbüntetés mellett, több évre bevonhatják az elkövető jogosítványát.

Nem csak az autósokat, ezt a csacsifogatot is ellenőrizték a rend őrei (Fotó: Kiss A.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában