Vádirat

2023.04.28. 14:22

Szekszárdi utca végén szabadult meg szemetétől egy 48 éves férfi

Hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 48 éves helyi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatott pénteken a Tolna Vármegyei Főügyészség.

TEOL

A kép illusztráció.

A vádirat szerint a férfi engedély nélkül mintegy három köbméter hulladékot helyezett el 2022. augusztus 9-én kora este Szekszárd egy olyan utcájában, melynek végén füves terület van. A háztartási hulladékot és lomhulladékot gépkocsival szállította a területre. A vádlott által kirakott szemét között volt fém, gumiabroncs, bútor, műanyag játék, jármű alkatrészek és egyéb, a háztartásban keletkezett hulladékok vegyesen.

A kihelyezett hulladékok alkalmasak voltak az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve „élő szervezet egyedének” veszélyeztetésére. A hulladék éghető volt, veszélyeztette a környezetet, abból a csapadék hatására szennyezőanyagok oldódhatnak ki, ezek a talajba, illetve a talajvízbe kerülhetnek, valamint a műanyag hulladékok meleg hatására porladni kezdhetnek, a szél hatására röpszennyezést okozva  – áll az ügyészség közleményében.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában