Bántalmazás

2023.05.04. 10:27

Egy strandon verte össze a férfit, a földön is ütötte

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 25 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatott csütörtökön a Tolna Vármegyei Főügyészség.

TEOL

A kép illusztráció.

A vádirat szerint a férfi 2022. július 17-én barátai társaságában Tolna vármegye egyik strandjának területén szórakozott. Az összejövetelen jelen volt a sértett is. A vádlott és a sértett, részben utóbbi ittasságából fakadóan összeszólalkozott egymással. A vita során a vádlott egy alkalommal mellkason rúgta a sértettet, aki emiatt a földre került. Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértett mellkasára térdelve két alkalommal ököllel arcon ütötte, majd még további egy alkalommal mellkason ütötte.

A  sértett könnyű sérüléseket szenvedett, egy foga is eltört. A bántalmazás módjára, körülményeire, illetve a „célzott testtájakra” való tekintettel azonban fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának lehetősége, mellyel a vádlott akár bordatörést, arc-, vagy az orrcsont törést, illetve több fog törését is okozhatta volna.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában