Próbaidőre felfüggesztve

2023.05.17. 14:26

Megbocsátott a család a férfinak, aki ittasan elütötte őket

Ítéletet hirdetett a Szekszárdi Járásbíróság annak a tolnai férfinak az ügyében, akivel szemben az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat. A vádlott a szerdai előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Hanol Erzsébet

Dr. Kiss Annamária sajtótitkár elmondta, hogy a bíróság a vádlottat 1 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 300 ezer forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte; a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, e körben azt, hogy kapcsolatot tart a sértett családjával, akik megbocsátották a történteket. 

Fotó: Mártonfai Dénes
Fotó: Denes Martonfai

A vádlott 2022. május 8-án a délutáni órákban Tolna lakott területén belül közepes mértékben ittas állapotban vezetett. Nappal, jó látási viszonyok között, megengedett sebességgel haladt a Deák Ferenc utcában, azonban ittas állapota és fáradtsága miatt vezetés közben elaludt, és áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol áthajtott az úttesten kialakított kerékpársávon, majd felhajtott a kerékpársáv mellett lévő útpadkára. Ennek következtében elütötte a Fadd irányából Tolna-Mözs irányába szabályosan, kerékpárral közlekedő 8 éves sértettet, valamint a mögötte, szintén kerékpárral haladó édesanyját és a kerékpár gyerekülésén utazó 6 éves fiát. A baleset következtében a 8 éves gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, míg édesanyja nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A gyerekülésben utazó 6 éves gyermek a balesetben nem sérült meg.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosításáért fellebbezést jelentett be. Az ügy a Szekszárdi Törvényszéken folytatódik másodfokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában