Ítélet

2023.05.13. 20:49

Megfenyegette, ha nem ad neki pénzt, elvágja a torkát

Hat év fegyházra ítélte és hét évre eltiltotta a közügyektől a Bajai Járásbíróság azt a 30 éves férfit, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség - írta közleményében a Kecskeméti Törvényszék.

Képünk Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint a vádlott tavaly április 18-án a bajai távolsági buszpályaudvar várótermében egy papírvágó szikével azzal fenyegetett meg egy férfit, hogy ha nem ad neki pénzt, elvágja a torkát. Hogy szavait nyomatékosítsa, kitolta a szike pengéjét, mire a férfi először hatezer forintot, majd további 500 forintot adott át a vádlottnak, aki dolga végeztével távozott. A sértett ezután kiment a váróteremből és telefonon hívta a rendőrséget. Távollétét kihasználva a vádlott még a váróteremben hagyott, 20 ezer forint értékű kabátját is elvitte, ami a nyomozás során visszakerült tulajdonosához.

A bíróság három felfüggesztett büntetés végrehajtását is elrendelte, ugyanis a vádlott próbaidő alatt követte el a rablást. A felfüggesztett büntetéseket lopások, valamint orgazdaság miatt szabta ki a Bajai, illetve a Kecskeméti Járásbíróság még 2021-ben. 

Forrás: baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában