Vádemelés

2023.05.24. 15:57

Molotov-koktélt dobott egy lakóház udvarába

A Szekszárdi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 21 éves férfi ellen - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Teol

Vádat emeltek egy 21 éves férfi ellen (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A vádlott Tolna Vármegyében olyan településen él, ahol rendőrőrs működik. A vádirat szerint 2022. október 29-én éjfél előtt a vádlott az utcáról, a rendőrőrs épületével egybeépült lakóház kerítéssel körbekerített udvarára, de az épületet célozva bedobott egy benzinnel töltött sörösüvegből és rongyból készített, meggyújtott ún. „molotov-koktélt”.

Az udvaron az üveg széttört, tűz keletkezett, amit a lakóházban tartózkodó lakók észleltek és azt el is oltották. A tűzben így ténylegesen csupán egy 3.000,-Ft értékű műanyag papucs égett meg.

Fennállt azonban a veszélye annak, hogy amennyiben a vádlott az üveggel eltalálta volna az épületet vagy annak valamely részét, a tűz továbbterjedhetett volna, illetve az épület is megsérülhetett volna. Ennek során pedig az épületben tartózkodók is veszélybe kerülhettek volna.

Tehát mind a lakóház, mind pedig a vele egybeépült rendőrségi épület, az azokban tartózkodó személyek és ott lévő anyagi javak is veszélybe kerülhettek volna. Mivel a közveszély ténylegesen nem alakult ki, így a vádlott a közveszélyokozás bűntettének kísérletét valósította meg.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a felfüggesztés idejére a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában