Lezárt akta

2023.05.26. 09:52

Road trip tolnai módra: lopott autóval vitte kocsikázni barátait

Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a 17 éves fiatalember ellen, aki Dombóváron önkényesen elvitt egy autót – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A fiatal kocsikázni indult, több barátját is felvette Nagymányokon, illetve Bonyhádon, a kalandnak az vetett véget, hogy balesetet szenvedtek.

TEOL

Fotó: Police.hu

Mint arról korábban már írtunk, egy helyi férfi tett feljelentést autólopás miatt ismeretlen tettes ellen a Dombóvári Rendőrkapitányságon február 5-én. A sértett előző nap délben állította le a kocsit a házuk előtt, de nem zárta le és az indítókulcsot is benne hagyta.

Fotó: Police.hu

Az ügyben a dombóvári rendőrök kezdték meg az adatgyűjtést, elrendelték az autó körözését is. Rövid időn belül bejelentést érkezett a rendőrségre, hogy a 6534-es út mellett, a kismányoki elágazó közelében, a szántóföldön áll egy, a leírásnak megfelelő kocsi. Az ügyben a kollégák szemlét tartottak, majd a beszerzett információk alapján hamarosan eljutottak egy 17 éves szekszárdi fiúhoz, aki abban az időben Dombóváron lakott.

A fiatalembert elszámoltatták, majd gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Elmondta, hosszabb ideje nézegette már a Dombóváron pakoló autót, s arra jutott, hogy bár jogosítványa nincs és KRESZ vizsgát soha nem tett, szeretné az autót kipróbálni. Egy este odament a parkolóban álló piros kombihoz, mivel nem volt bezárva az ajtó beült és a benne lévő kulccsal elindította, majd a városba kocsikázott. 

Út közben felvette egy lány ismerősét és együtt mentek el Nagymányokra egy másik ismerőséhez. Onnan – már hárman – tovább autóztak Bonyhádra, ahol elfogyott az üzemanyag, így tankolniuk kellett és felvettek egy újabb ismerőst is. Mivel jól érezték magukat, eldöntötték, hogy négyesben elmennek Pécsre. Hazafelé úton történt egy kis malőr. Amikor Bonyhádon kirakták az ott lakó fiút, hármasban indultak tovább Nagymányokra, de a kismányoki elágazóban nem sikerült bevenni a kanyart és a szántóföldre sodródtak, ahol elakadt az autó. Többen is megálltak, hogy segítsenek, de nem jártak sikerrel, csak a fiatalok hazaszállítását tudták megoldani.

A nyomozást a Dombóvári Rendőrkapitányságon befejezték és az iratokat a napokban befejezési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg.

Mint azt szint megírtuk, a fiatal – egy barátjával – március 5-én Nagymányokról is elvitt egy kocsit. Ez a nap sem telt további „kalandok” nélkül. A részleteket itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában