Zivatar

2023.06.06. 19:00

A lezúduló eső miatt folyamatosan dolgoznak vármegyénk tűzoltói (videó)

Több mint húsz helyre riasztották mostanáig vármegyénk tűzoltóit a koraeste lezúduló eső miatt.

TEOL

Paks

Forrás: TelePaks

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy főként Paksról, Bölcskéről, illetve Dombóvárról érkezett a legtöbb segítségkérés.

Vízszivattyúzásra, letört faágak eltávolítására van szükség. A 6-os főúton, Szekszárd és Kakasd között szintén a forgalmat akadályozó, leszakadt faágakat távolítják el az egységek – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Sok helyen dolgoznak a tűzoltók a nagy esők után, főként ingatlanokba befolyt víz kiszivattyúzáshoz kértek segítséget a bejelentők.

Az ország több pontján, eddig elsősorban a Dunántúlon, valamint Bács-Kiskun vármegyében adtak munkát a tűzoltóknak az elmúlt órák nagy esőzései. A katasztrófavédelemhez több mint száz bejelentés érkezett. Ezekben főként alagsori helyiségekbe, aknákba, udvarokba befolyt víz eltávolításához kértek segítséget.

Pakson a Hősök terén egy szuterént árasztott el az eső, Dombóváron, a Kosztolányi utcában egy aknából szivattyúztak ki vizet a tűzoltók, míg Baján, egy tanyán az udvarból folyt be a víz a lakóházba, a Vajda János utcában pedig egy autót toltak ki az összegyűlt vízből a tűzoltók. Az egységek folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán.

Paks
Forrás: TelePaks
Paks
Forrás: TelePaks
Paks

Kétyen is nagy a baj, a községről az alábbi videót osztotta meg egy olvasónk, Fodor Evelin:

Szőlőhegyen (Medina) is pusztított a vihar:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában