Teol.hu videó

2023.06.20. 15:07

Brutálisan megverték és megalázták a szekszárdi kamaszt (Videó)

Felkavaró felvételt tett közzé egy férfi a napokban. A videón az látszik, ahogy egy 12 éves fiút súlyosan bántalmaznak, megaláznak. A Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást rendeltek el az ügyben.

Hanol Erzsébet

Villámgyorsan terjed az interneten az a felvétel, amin az látható, hogy két idősebb fiú brutálisan bántalmaz egy fiatalabb fiút az egyik szekszárdi játszótéren. A Ripostnak nyilatkozott a bántalmazott fiú nagypapája, aki azt mondta: megdöbbentő és felháborító, amit az unokájával tettek. A lapnak azt is elmondta, hogy nagyjából két hónapja történt az eset. Ők nevelik a fiút, és amikor hazament, azt látták, hogy brutálisan össze van verve. Fel sem tudott állni az ágyból, annyira rosszul volt. Akkor nem mondta el, hogy mi történt vele, végül kiderült, hogy azért, mert félt, hogy ha beszél, megölik.

Az internetre a napokban került ki a felvétel, amikor a nagypapa tudomást szerzett róla, azonnal elmentek a rendőrségre és feljelentést tettek azok ellen, akik rugdosták és ütlegelték az unokáját, és azok ellen is, akik ott voltak és nézték. – Megkérdeztem az unokámat, kiderült, hogy egy ismerőse volt az, aki elcsalta őt egy elhagyatott helyre, a temetőtől nem messze, ahol már vártak rá – nyilatkozta a gyermek nagyapja. Arról is beszélt, hogy az unokájától úgy tudja, korábban fűnyírást vállalt, és a támadók tartoztak neki. Néhány ezer forintról van szó.

Beszéltünk a videó feltöltőjével. A férfi elmondta, hogy gyerekek készítették a felvételt, amelyet a hétvégén küldtek át az unokájának. Azzal a céllal osztotta meg, hogy az emberek lássák, milyen rettenetes dolgok történnek. Ahogy azt a videóhoz írta, egy 17 éves fiú bántalmazott súlyosan egy 12 éves gyereket. Azt szeretné, ha mindenki jobban odafigyelne a gyermekére, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Őt is nagyon megviselték a történtek, főleg, mert a felvételen látható fiú, aki az életéért könyörög, a rokonságába tartozik. Hozzátette, a gyerek nagyapja feljelentést tett, és bízik benne, hogy a rendőrség eredményesen pontot tesz az ügy végére. Úgy tudjuk, az idősebb fiúnak nem ez az első balhés ügye.

A történtek miatt garázdaság vétség elkövetésének gyanújával büntetőeljárást rendeltek el a Szekszárdi Rendőrkapitányságon – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.  A nyomozás érdekeire való tekintettel részleteket azonban egyelőre nem közölhetnek – tette hozzá. A szóvivő felhívta a figyelmet, aki a videófelvételen szereplő esethez hasonlót lát, akár személyesen, akár az interneten, haladéktalanul hívja a 112-es segélykérőszámot. Mint fogalmazott: a rendőrség minden, a tudomására jutó jogsértő esetben intézkedik és a jogszabályi felhatalmazása alapján el is jár.

Megkeresésünkre Kitanics Márk, klinikai szakpszichológus, igazságügyi szakértő elmondta, hogy az agresszív magatartás egyik oka a viselkedéses kontroll hiánya lehet. A családban, a közösségben egy gyerek megtanulja kontrollálni az ösztöneit, kezelni az indulatait, ám a felvételen látható bántalmazó fiatalokból ez hiányzik. Valószínűleg rossz a szocializációjuk, a szüleiktől ilyen mintát láttak, és a tetteik következményeivel sincsenek tisztában. A szakember azt is hozzátette, hogy napjainkban a fiatalok nagy része frusztrált. Jellemzően a kevésbé sikeres gyerekek, akik az ebből adódó feszültségüket másokon vezetik le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában