Vádirat

2023.06.08. 12:25

Több mint kétmillió forintot csaltak ki a 83 éves időstől

Csalás bűntette miatt tartottak tárgyalást szerdán a Szekszárdi Járásbíróságon.

Hanol Erzsébet

Becsapták az idős sértettet. (Illusztráció: Shutterstock)

A vádirat szerint a vádlott és két társa 2021. március 18-án megjelent a 83 éves sértett bátai házánál azzal az ajánlattal, hogy lecserélik a családi háza ereszcsatornáit. A vádlott tájékoztatta a sértettet, hogy a munkadíj 30 ezer forint, de a végösszeget a felhasznált anyag mennyiségének függvényében tudja megmondani. A sértett az ereszcsatorna cseréjét megrendelte.

A munka elvégzését követően a vádlott – kihasználva a sértett idős korát – őt megtévesztette és 2 millió 650 ezer forintot kért, amit a sértett ki is fizetett. A vádlott által ténylegesen elvégzett munka értéke azonban 322.350 forint volt, így a csalással okozott kár összesen 2 millió 327 ezer 650 forint.

Az ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

Dr. Kiss Annamária, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára elmondta, hogy a bizonyítási eljárás szeptemberben tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában