Táborozók

2023.07.24. 10:28

A nyomozói munkával ismerkedtek a gyerkőcök

A napokban a paksi rendőrök két táborban, közel 100 gyereknek tartottak előadásokat.

Teol.hu

Fotó: police.hu

Először a paksi Mikka-Makka nyári gyermektábort látogatták meg a Paksi Rendőrkapitányság szakemberei, ahol a „Nyomoz a tábor!” című játékkal a rendőrségi munkát népszerűsítették. A táborozók betekinthettek egy kitalált bűncselekmény felderítésébe. A játékot követően a 112-es központi segélyhívószám helyes használatáról, a pontos személyleírás fontosságáról, az ujjlenyomatok levételéről, összehasonlításáról tanulhattak játékos formában a gyerekek.

Következő alkalommal a pusztahencsei hittan táborban tartottak előadást kollégáink. Az előzőekben leírtak mellett oda már, mint visszatérő előadók, vittek egy kiskutyát is. A többi játék és előadás mellett a kutyás rendőrök és a rendőrkutyák munkáját, kiképzésüket is bemutatták a táborozóknak.

A programok zárásaként ajándékba megkapták a gyerekek saját ujjlenyomatukat és különböző, a rendőrséggel és bűnmegelőzéssel kapcsolatos színezőket, fejtörőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában