Bűnbanda

2023.07.30. 12:00

Bérgyilkost fogadott, hogy megölje a büdi-kereskedőt

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem, emberölés előkészülete és lőfegyverrel visszaélés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjai ellen, akik 1,8 millió euró, azaz mintegy 600 millió forint értékű kábítószert szereztek be.

Teol.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

A vádirat szerint a négy tagból és három végrehajtóból álló bűnszervezet budapesti irányítója 2019 végétől kereskedelmi mennyiségben szerzett be marihuánát, speedet, extasyt és kokaint Szerbiából, amit aztán az ország több pontján viszonteladóknak értékesített. A férfi bevonta az egyik autókereskedő üzleti partnerét is, akivel ezután együtt vásárolták meg a kábítószert.

A csoport az egyes részfeladatokra további tagokkal bővült: egy bizalmi emberük vette át a kábítószer szállítmányt, amit átcsomagolt, kisebb adagokra porciózott, míg a további tagok, illetve végrehajtók az értékesítésben, a bevétel továbbításában és a kintlévőségek beszedésében jártak el.

Azért, hogy leplezzék tevékenységüket, nem nevezték nevén az egyes kábítószereket, helyette büdi, zöld, turbó, gyors, üdítő, gold, bogyó kifejezéseket használtak a beszélgetéseikben.

Speed készítése közben
Forrás: ügyészség

A közlemény szerint mélygarázsok szolgáltak a kábítószer átadásának gyakori helyszínéül, ahol az előzetesen megbeszélteknek megfelelően – anélkül, hogy az átvétellel megbízott vádlott és a szerb megbízó embere személyesen találkozott volna – kicserélték a járműben hagyott anyagot és annak ellenértékét.

Késztermékek beszerzése mellett a vádlottak rövidesen maguk is kábítószer előállításba fogtak, ehhez a szerb kereskedőtől amfetaminolajat vásároltak, amiből háromszoros mennyiségű, tejföl állagú speedet állítottak elő.

Miután az egyik viszonteladója 2020 novemberében nem fizette ki a kábítószer árát, a bűnszervezet irányítója elhatározta, hogy – a többi partner számára is példát statuálva – lelöveti. Felvette a kapcsolatot egy külföldi bérgyilkossal, és a szerb kapcsolatán keresztül egy hangtompítós pisztolyt is beszerzett.  A gyilkosság meghiúsult, mivel a férfit 2021. január elején elfogták.

A cikk a baon.hu-n folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában