Zseniális terv

2023.07.03. 11:35

Épp a rejtőzködés buktatta le a teveli betörőket

Nagymányokon fogtak el a rendőrök két teveli férfit, akik egy házbetörés után kivilágítatlan autóval igyekeztek távozni a lopott holmival.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Állampolgári bejelentés érkezett a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságra 2023. július 2-án vasárnap, röviddel éjfél után, miszerint egy nagymányoki házban betörők lehetnek. A címre irányított egyenruhások a településen egy kivilágítatlanul közlekedő autóra lettek figyelmesek – írja közleményében a rendőrség. Igazoltatták a kocsi teveli sofőrjét és falubeli utasát is. Az autóban talált alkatrészekről a férfiak elmondták, hogy azokat egy közeli házból lopták el.

A címen szemlét tartottak a Bonyhádi Rendőrkapitányság bűnügyesei, majd az időközben előállított betörőket lopás bűntette miatt, gyanúsítottként hallgatták ki. Mindketten részletes beismerő vallomást tettek. Egyiküknek tudomása volt arról, hogy a ház tulajdonosa több lakatlan ingatlannal rendelkezik a településen és biztosan nincs otthon, így bármelyikbe bemehetnek. Neki volt helyismerete és autója is, a barátját segíteni hívta.

A mikulást is ellopták. (Forrás: police.hu)

Az Ady Endre utcai ház bezárt bejárati ajtaját benyomva jutottak az épületbe, majd az ott talált értékeket kihordták az udvarra. Ezután elmentek a távolabb leállított autóért s elkezdték bepakolni a lopott dolgokat. Idő közben valaki lámpát kapcsolt a közelben, így a lebukástól tartva elindultak haza. Nem kapcsolták fel a világítást az autón, bízva abban, hogy így nem veszik észre a távolodó kocsit.

A címre érkező járőröknek feltűnt a kivilágítatlanul közlekedő jármű, ezért utána mentek, majd a benne ülő férfiakat igazoltatták és elszámoltatták.

Az igazoltatáskor elismerték, hogy az autóban található tárgyakat egy közeli házból lopták el. (Fotó: police.hu)
 

Az autóban talált és ház udvarára összekészített különböző tárgyak 150 000 forint körüli értéket képviselnek, továbbá a sérült zárszerkezet miatt 5000 forintos rongálási kár is a tolvajok számlájára írható.

A két meggyanúsított, 48 illetve 50 éves férfit kihallgatásukat követően szabadon bocsátották.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában