Jogsi nélkül vezetett

2023.07.17. 11:48

Tinédzserek szenvedtek súlyos balesetet egy elkötött kocsival Dombóváron

Négy tinédzser megsérült, miután egy engedély nélkül elvitt autóval balesetet szenvedtek péntek éjjel Dombóváron – tájékoztatott hétfőn a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Teol.hu

Egy 15 éves helyi fiú, egy rokonától engedély nélkül elvitt autóval kocsikázott Dombóváron pénteken éjjel három óra körül. A fiatal nagy sebességgel érkezett egy kanyarba a Kórház utcában, emiatt elveszítette uralmát a jármű felett. A kocsi lesodródott az útról és a vízelvezető árokba csapódott, majd felborult. 

Fotó: Police.hu

Az autóban a balesetet megelőzően a sofőrön kívül három tinédzser utazott. Közülük ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. 

Fotó: Police.hu

A kocsi sofőrjének, a 15 éves fúnak jogosítványa – korából adódóan – nem volt. Ellene szabálysértési eljárás indul engedély nélküli vezetés miatt, de felelnie közúti baleset gondatlan okozásáért is. Emellett jármű önkényes elvétele miatt is büntetőeljárás indult ellene, mert engedély nélkül vitte el rokona autóját.

Mint azt annak idején megírtuk, hasonló eset történt, amikor egy rosszul bevett kanyar után a szántóföldre sodródott egy Dombóvárról ellopott autóval egy 17 éves fiú. Akkor szerencsére senki sem sérült meg.

A hétvégén összesen húsz baleset történt, ezek közül öt eset járt sérüléssel. Kilencen sérültek meg, négyen súlyosan, öten pedig könnyebben.  Mint azt megírtuk, ketten megsérültek, amikor két autó összeütközött még pénteken Bonyhád és Cikó között, segítségnyújtás nélkül elhajtott egy autós, aki balesetet okozott vasárnap Pusztahencse térségében. Ezen túlmenően súlyosan megsérült egy kerékpáros vasárnap Bonyhád és Nagymányok között, valamint súlyosan megsérült egy nő, akit egy gyalogátkelőhelyen gázoltak el még pénteken Pakson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában