Illegális migráció

2023.08.17. 18:04

Balesetet okozott, majd elhajtott a rendőrök elől az embercsempész

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt vádat emelt egy moldáv férfival szemben, aki a rendőrök elől menekülése során balesetet okozott, majd megállás nélkül elhajtott. A balesetben senki nem sérült meg.

Teol.hu

Az autó bal eleje sérült meg az ütközés miatt (Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség)

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a moldáv állampolgárságú férfi 2022. július 25-én, délután, a szerb-magyar államhatár közelében 5 fő, Magyarországra illegálisan belépő afgán állampolgárt vett fel az általa vezetett gépjárműbe azért, hogy őket Magyarország területén átszállítsa. A férfi a szállítás sikeres végrehajtásáért megbízójától 500 eurót kapott volna, írja a baon.hu.

A férfi az 55-ös számú főúton, Baja irányába haladt, amikor a rendőrök először meg akarták állítani. A vádlott azonban a rendőri megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyta és nagy sebességgel tovább hajtott. Ezt követően Baján a rendőrök ismét megpróbálták feltartóztatni a vádlottat, aki azonban ismét továbbhajtott. A menekülő férfi egy gyér forgalmú utcán az előtte haladó, a balra kanyarodását éppen megkezdő autót nagy sebességgel balról előzni kezdett. Az előzés során balra kanyarodó autó bal eleje a vádlott gépjárművének ütközött.

Az elkövető a baleset bekövetkezését észlelte, azonban a helyszínről megállás nélkül elhajtott és nem győződött meg arról, hogy a baleset során valaki megsérült-e. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. Az ütközéskor az elkövető által vezetett gépjármű jobb hátsó kereke defektet kapott. Emiatt a vádlott a már vezethetetlen autóval Baja környékén egy szántóföldre hajtott, ott kiugrott a kocsiból és megpróbált elfutni, de az őt kitartóan üldöző rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével és cserbenhagyás vétségével vádolja és vele szemben szabadságvesztés büntetés és kiutasítás kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában