Fák dőltek

2023.08.05. 14:32

Dombóvár térségét tépázta meg leginkább az éjszakai vihar

Dombóvár térségét érintette leginkább a szombatra virradó éjszaka érkező, erős széllel járó vihar.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció (Fotó: MW arcív)

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy délelőttig 19 műszaki mentéshez riasztották Tolna vármegye tűzoltóit. Az esetek nagy részében dombóvári címekhez vonultak a beavatkozó egységek, de Csikóstőttősön, Kurdon, Regölyben és Miszlán is szükség volt segítségre.

Fák dőltek meg, garázst, gyalogosokat és gépjármű forgalmat veszélyeztetve. Dombóváron buszokra és utánfutóra, lakatlan épületre, kerítésre, járdára, villanyvezetékre, melléképületre dőlt fa; Kurdon temető bejáratára, házra és járdára, melléképületre; Csikóstőttősön távközlési kábelre; Miszlán úttestre; Döbröközön villanyvezetékre; Regölyben úttestre. A műszaki mentésekhez a dombóvári és bonyhádi hivatásos, valamint a kurdi önkéntes tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrész létrák és egyéb kéziszerszámok segítségével számolták fel az egyes káreseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában