Vádirat

2023.09.15. 09:50

Bűnözők verekedtek össze a szekszárdi buszpályaudvaron

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat kettő szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatott pénteken közleményben a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

A 44 és a 43 éves férfi februárban egy este összeszólalkoztak a szekszárdi autóbusz-pályaudvaron, és kölcsönösen ököllel ütötték egymást. A verekedés során az idősebb férfi könnyebben megsérült – áll a vádiratban.

Dr. Páli Péter József, a Tolna Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta: a két férfi kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a pályaudvaron tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az ügyészség a vádlottakat társtettesként elkövetett garázdaság vétségével vádolja, amely bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű idősebb, valamint a speciális bűnismétlő fiatalabb vádlottal szemben egyaránt felfüggesztett fogházbüntetést indítványoz Szekszárdi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság az idősebb férfi pártfogó felügyeletét is rendelje el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában