Vádirat

2023.09.15. 10:34

Kőkemény autós üldözés az M6-oson: zsaruk életét veszélyeztette a díler!

Közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat egy mohácsi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Teol.hu

Illusztráció: MW

A vádirat szerint a harmincas évei elején járó férfi 2020 decemberében kábítószert szállított repülőgépen Hollandiából Magyarországra, amely miatt a rendőrök már figyelték – tájékoztatott közleményben a Tolna Vármegyei Főügyészség. Miután megérkezett Budapestre, gépkocsijával az M6-os autópályán Mohácsra tartott. Útközben Paks térségében megállt egy benzinkúton, amikor a rendőrök „Állj, rendőrség!” felszólítás mellett el akarták fogni. Ennek érdekében három civil rendőrautóval körbeállták a vádlott gépkocsiját.

A vádlott a felszólítás ellenére hirtelen gázt adott, melynek során elsodorta az őt feltartóztatni próbáló egyik rendőrt. Végül sikerült kihajtania a rendőrautók között, és elmenekült a benzinkútról. A rendőrök ezután három rendőrautóval kezdték üldözni.

Az autópályán, mellékúton és földesúton is menekülő vádlott többször leszorította az őt közvetlenül követő rendőr alezredes gépkocsiját, melynek során az autók össze is ütköztek. A nagy sebességgel haladó vádlott gépkocsija a menekülés közben meghibásodott, így a rendörök végül egy szántóföldön elfogták. A férfi kettő rendőrségi gépkocsiban több mint háromszázezer Forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. A férfit kábítószer-kereskedelem és bódult vezetés miatt idén májusban már jogerősen fegyházbüntetésre ítélték.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben 2 év 6 hónap börtönbüntetés, 3 év közügyektől eltiltás, 6 év közúti járművezetéstől eltiltás, valamint 325 ezer Forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza a Paksi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában