Nyomozás

2023.09.22. 08:59

Már kuglizták a lopott fát, amikor kiértek a rendőrök

A két kocsolai férfi összesen 3,5 köbméternyi méteres és kétméteres akác tűzifát vitt, mellyel 150 000 forint kárt okoztak a társaságnak.

Teol.hu

Fotó: police.hu

Az egyik erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó vállalat képviselője tett bejelentést a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen, akik 2023. szeptember 10-e és 15-e között több alkalommal megdézsmálták az erdészet tulajdonát képező, Nagykónyi külterületén, az erdő szélen sarangba rakva tárolt tűzifa készletet, írja közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Összesen 3,5 köbméternyi méteres és kétméteres akác tűzifát vittek el, mellyel 150 000 forint kárt okoztak a társaságnak.

A helyi erők rövid időn belül azonosították a lehetséges elkövetőket. Amikor a két kocsolai férfi felkutatására indultak, egyikük házának udvarán meglátták az elkövetéskor használt teherautót és a lopott fát is. A házban lakó 52 éves férfi már elkezdte felkuglizni és hasogatni a tüzelőt, majd a végterméket a teherautó platójára dobálta.

Elszámoltatásakor még tagadta a lopást, de gyanúsítotti kihallgatása során már beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a településen élő vejével közösen követték el a bűncselekményt, de csak egy forduló fát hoztak el.

Az eredményes felderítésnek köszönhetően az erdészet kára megtérült, a lefoglalt fát hiánytalanul visszakapta jogos tulajdonosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában