Rájárt a rúd

2023.10.19. 12:47

A tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba hajtott

A tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy teherautó sofőrje Simontornyán. Letörte a sorompó csapórúdját, majd elhagyta a helyszínt. Vádat emeltek ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

„Rájár a rúd” a simontornyi vasúti átjáróra (Forrás: police.hu)

Letörte a sorompó csapórúdját egy sofőr, majd megállás nélkül továbbhajtott. Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat ellene a Szekszárdi Járási Ügyészség. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a 60 éves, román állampolgárságú férfi 2022. október 17-én délelőtt Simontornya lakott területén belül, a városközpont irányából Igar irányába közlekedett teherautóval. Haladása során, amikor a városban található vasúti sorompóhoz ért, az átjárót biztosító fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba hajtott, ahol a kellő körültekintést elmulasztva, a teherautóval letörte a sorompó csapórúdját, majd megállás és adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt. Az eseményeket az ott lévő térfigyelő kamera rögzítette.

A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt, azonban anyagi kár keletkezett, amellyel kapcsolatban a sértett vasúttársaság előterjesztette a polgári jogi igényét. A vádlott cselekményével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, illetve mások testi épségét. Egyben megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad, valamint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad.

A büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában