Előadás

2023.10.26. 12:35

Az elektromos autók tüzeinél használható eszközt ismerhették meg

Rendhagyó tűzoltás-vezetői értekezlet helyszíne volt szerdán a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, ahol nemcsak a vármegye hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóságai képviseltették magukat, hanem autó márkakereskedések is részt vettek az előadásokon.

Révészné Hanol Erzsébet

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megjelenteket dr. Balázs Gábor, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte, majd Bán Attila tűzoltósági főfelügyelője vette át a szót, aki a lakossági napelem rendszerekkel és az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos információkra koncentrálva állította össze a napirendi pontokat.

Az E.ON három szakembere, Nyul Zoltán, Sabján Gábor és Teiml László a napelem-parkokkal kapcsolatos tudnivalókról beszélt, hogy egy esetleges tűzeset során hatékony taktikát választva avatkozhassanak be a tűzoltók. A folytatásban Beregszászi Ferenc és Pajlin Péter, a Dräger Safety Hungaria Kft. képviseletében technikai innovációról számoltak be, és a szabadkezes hőkamera használati előnyeit mutatták be a tűzoltóknak.

A Hesztia Kft.-től érkező dr. Pimper László martonvásári önkéntes tűzoltóként a Murer oltólándzsa gyakorlati alkalmazásáról tartott előadást, amelyet az elmúlt időszakban két alkalommal élesben is használt egy-egy elektromos gépjárműtűznél. Zárásként a szolgálatban lévő szekszárdi hivatásos tűzoltóknak is alkalma nyílt kipróbálni egy roncson, hogyan működik az eszköz, amely vízzel árasztja el az elektromos járművek akkumulátorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában