Vádemelés

2023.10.11. 12:32

Az utcán törte be a nő orrát, amiért bokán rúgta

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 50 éves férfi, és garázdaság vétsége miatt egy 44 éves nő ellen. A vádlottak korábban élettársak voltak – tájékoztatott szerdán Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

A vádirat szerint a férfi vádlott és volt élettársa szóváltásba, majd hangos veszekedésbe kerültek egymással korábbi nézeteltéréseik okán január elsején délután, az egyik Tolna vármegyei községben az utcán. A vita hevében a nő egy alkalommal megrúgta a férfi bokáját, illetve a veszekedésnél jelen lévő közös kiskorú lány gyermekük fejére két alkalommal, kisebb erővel ráütött.

A bántalmazás következtében a férfi és a gyermek sérülést nem szenvedtek, azonban a nő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A fenti eseményeket követően a férfi bal kézzel, ököllel megütötte volt élettársa orrát, akinek a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, mivel orrcsontja eltört.

Mindkét vádlott büntetlen előéletű. A járási ügyészség a férfi vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés, míg a nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában