Vádemelés

2023.10.11. 19:30

Egy este alatt öt rablást is elkövetett az ámokfutó

A férfi 2023 januárjában egy este leforgása alatt öt rablást is elkövetett – írja a duol.hu

Teol.hu

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2023. január 9-én este hét óra körül Székesfehérváron megszólított egy nőt azért, hogy tőle pénzt kérjen. Mivel a sértett a férfi kérésére nem reagált, a vádlott őt a kerítésnek lökte, lefogta, és erőszakkal elvette a mobiltelefonját. A bántalmazás során a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az este folyamán a férfi öt másik nőt is megtámadott annak érdekében, hogy táskájukat megszerezze, egyiküket ököllel próbálta megütni, azonban a nő az ütés elől ki tudott térni, és a helyszínről elfutott. Ezt követően a vádlott a közelben egy férfit szólított meg, és tőle a mobiltelefonját lopta el. 

Nem sokkal ezek után a vádlott egy nőtől elkérte az esernyőjét, amit a sértett nem adott át. A vádlott ekkor megragadta az esernyőt, és megpróbálta a sértett táskáját is megszerezni, azt rángatni kezdte, és közben mintegy 4 méteren keresztül húzta a földön a nőt a táskával együtt. Ez után a nő fejéről levette a sapkáját, majd a helyszínről távozott.

Még ugyanezen az estén - a fentiek után - a férfi feltörte egy autóbusz ajtaját, a gépjárműben értékek után kutatott, megpróbálta eltulajdonítani a sofőrülés fölött rögzített rádiót, azonban az autóbuszvezető észrevette és értesítette a rendőrséget. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság ekkor a férfit őrizetbe vette.

A vádlottat a Székesfehérvári Járási Ügyészség 5 rendbeli rablással és 8 további bűncselekménnyel vádolja. Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlott beismerése esetén őt 11 év börtönbüntetésre ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában