Szekszárdi Járásbíróság

2023.10.20. 18:09

Hárman meghaltak, bíróság elé állt a vádlott

Hárman vesztették életüket Szedres közelében még 2019 októberében. A baleset okozójával szemben vádat emeltek, az ügyben hétfőn tartottak tárgyalást a Szekszárdi Járásbíróságon.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció. Fotó: Mártonfai Dénes

Bíróság elé állt az a férfi, akit kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolnak. A hétfői tárgyaláson tanúkat hallgattak meg. Dr. Kiss Annamária sajtótitkár elmondta, hogy a vádlott 2019. október 2-án 5 óra 15 perc körül, éjszakai látási viszonyok között a 6235-ös számú mellékúton Tengelic irányából Szedres irányába közlekedett egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

A férfi a 6235-ös számú mellékút és a 631-es számú főút kereszteződéséhez érve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, a 631-es számú főúton Jánosmajor irányából az M6-os autópálya irányába 115-120 km/óra sebességgel haladó személygépkocsinak. A balesetet megelőzően a személygépkocsi tompított világítással haladt, a jobb oldali lámpatestben azonban csak a helyzetjelző működött.

A vádlott a járműszerelvénnyel megállás nélkül az útkereszteződésbe hajtott, és a személygépkocsi a járműszerelvény vontató jobb hátsó kerekének és vonószemének ütközött. A baleset következtében a személygépjárműben utazók közül hárman életüket vesztették, a gépjárművezető pedig súlyosan megsérült. A vádlott a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet megelőzően a személygépkocsi vezetője és utasai nem használták a biztonsági öveiket.

Az ügyészség a vádlottal szemben kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. Januárban szakértői bizonyítással folytatódik az ügy tárgyalása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában