Szekszárdi Járási Ügyészség

2023.10.27. 11:45

Kéretlen szexuális ajánlatokat tett kolléganőinek egy férfi

Zaklatta kolléganőit egy 35 éves férfi, üzeneteket küldözgetett nekik, kéretlen szexuális ajánlatokat tett. A Szekszárdi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Női munkatársait zaklatta egy 35 éves férfi, ezért két rendbeli zaklatás vétsége miatt vádat emelt ellene a Szekszárdi Járási Ügyészség. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádirat szerint a vádlott, több hónapon, illetve egy éven keresztül két, vele ugyanazon munkahelyen dolgozó női munkatársát hasonló módon zaklatta.

Az egyiküknek 2022. júniusa és 2023. június 25. között, míg a másik sértettnek 2022. novembere és 2023. június 20. napja között, változó intenzitással, de heti rendszerességgel sms-ben, illetve internetes közösségi oldalon keresztül zaklató jellegű üzeneteket küldött. Az üzeneteket a sértettek kifejezett elutasító magatartása ellenére küldte, több esetben nekik kéretlen szexuális ajánlatokat tett. Ezen magatartásával a vádlott a sértettek magánéletébe illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen és tartósan háborgatta. A vádlott a cselekményével, a zaklató magatartásával a vádbeli időszakban a sértettek kifejezett kérése ellenére sem hagyott fel.

A zaklatás alapesetét a törvény egy évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, halmazati büntetésül pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában