Vádemelés

2023.10.03. 15:48

Nyakába vette a várost a lopott bankkártyával a szekszárdi tolvaj

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Teol.hu

A kép illusztráció.

A vádirat szerint január 11-én délután a sértett nő a lakása lépcsőházánál lévő szemétgyűjtőnél lerakta és véletlenül ottfelejtette a szövettáskáját, amit a vádlott észrevett és azt elvette. A férfi táskából a ellopta a sértett bőr pénztárcáját az abban lévő ötvenezer forint készpénzzel, valamint a szintén a táskában lévő levéltárcáját az abban tárolt bankkártyával együtt. A lopással összesen ötvenkétezer forint kárt okozott – tájékoztatott Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezt követően a vádlott még ugyanezen a napon a sértett bankkártyájának jogosulatlan használatával a város területén hat különböző dohányboltban vásárolt, ügyelve, hogy az egyes vásárlások egyenként tízezer forint érték alattiak legyenek. Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással így még további, közel ötvenhatezer forint kárt okozott a sértettnek, így a teljes kárösszeg majdnem száznyolcezer forint.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában