Közveszélyt okozott

2023.10.02. 17:55

Szándékosan robbantott a dombóvári panelházban, gyűlölet fűtötte!

Hajszálon múlt egy újabb, az esztergomihoz hasonló tragédia: szándékosan robbantotta fel a lakását egy dombóvári férfi – írta meg a Magyar Nemzet Online. Mint megtudták, rosszban volt a szomszédaival, ezért robbanthatott fel egy gázpalackot a férfi, akinek lakásában tűz ütött ki vasárnap délelőtt.

Gazsó Rita

A kép illusztráció.

Mint közölték, a férfi a robbanás következtében kirepült az ablakon, túlélte, ám súlyos sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopter szállította kórházba Pécsre, jelenleg altatásban van. Arról is írtak, hogy a felrobbant lakás egy több mint negyvenlakásos társasházban található. Az ügyben a Magyar Nemzet megkereste a Tolna Vármegyei Főügyészséget, tőlük azt a tájékoztatást kapták, hogy a Dombóvári Rendőrkapitányság szándékos közveszély okozása bűntett miatt rendelt el nyomozást. 

A portál úgy értesült, hogy a férfi rendkívül rossz viszonyban volt a szomszédaival, ezért döntött úgy, hogy felrobbantja a gázpalackot. Információik szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy mások nem sérültek meg. A lap emlékeztet rá, hogy pár nappal ezelőtt Esztergomban történt egy hasonló, de ott tragikusan végződő eset. Egy férfi felrobbantotta magát, vele együtt pedig egy rendőr is életét vesztette, valamint többen súlyosan megsérültek.

Huszonkét lakót menekítettek ki

Mint arról már írtunk, felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai négyemeletes, ötvenlakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában. Az esemény következtében a lakás konyhasarkában tűz ütött ki, amelyet a dombóvári hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltottak el. A statikus megállapítása szerint az érintett garzon lakhatásra alkalmatlan, míg az épület többi lakása statikailag nem károsodott. Lakosságvédelmi intézkedés keretében ideiglenesen huszonkettő lakót menekítettek ki az épületből. A garzon tulajdonosát súlyos légúti sérüléssel mentőhelikopter szállította Pécsre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában