Bedrogozva

2023.11.16. 10:57

Másnak adta ki magát a visszaeső bűnöző, ő húzta a rövidebbet

Az igazoltatás és a kihallgatás során is testvérének adta ki magát egy férfi, ám hamar kiderült az igazság, és hogy több bűntett is a számlájára írható.

Révészné Hanol Erzsébet
Close-up,Of,Evidence,Of,Crime,In,Interrogation,Room
Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

Eltiltás hatálya alatt és kábítószert fogyasztva vezetett egy férfi Szekszárdon, a rendőri igazoltatás során pedig valótlanul a testvérének adta ki magát. A Szekszárdi Járási Ügyészség hamis vád bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy 40 éves férfi ellen – írta sajtóközleményében a Tolna Vármegyei Főügyészség.

A vádirati szerint a vádlott 2022 áprilisában Szekszárd főutcáján közlekedett személygépkocsijával, amikor közúti ellenőrzés alá vonták. A férfi valótlanul a testvére adatait diktálta be a rendőröknek, amely alapján a testvér ellen büntetőeljárás indult. A vádlott a gyanúsítotti kihallgatás során szintén a testvérének adta ki magát.

A nyomozás során kiderült a vádlott valódi személyazonossága, valamint az, hogy korábban eltiltották a járművezetéstől, illetve, hogy kábítószert fogyasztott és tartott magánál.

A járási ügyészség a férfi ellen most hamis vád bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat, de eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt már – nem jogerősen – elzárásra és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték.

A speciális bűnismétlő, a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövető, jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában