Pályaorientáció

2023.11.19. 09:30

Megnézték, mi történik egy bűnügyi helyszínen

A Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium rendészeti képzésben részt vevő diákjai egy egész napot töltöttek el a rendőrségen – tájékoztatott a police.hu.

Teol.hu

Rendőrségi látogatás

Forrás: police.hu

A szakmák megismerésére a továbbtanulási jelentkezés időszakában megtartott pályaorientációs napok keretében szakmai kirándulást szervezett az iskola vezetősége a 10. évfolyamos, rendészeti képzésben résztvevő diákok számára. A tanulók az egész napos program keretében először a Szekszárdi Rendőrkapitányság épületében folyó munkába kaptak betekintést. Beszélgethettek a körzeti megbízottakkal és járőrökkel is. A bűnügyi technikusok megmutatták nekik, hogy mit is csinál valójában a bűncselekmények helyszínén a technikus. Megnézhették, hogyan történik a „rabosítás”.

 

Ezt követően egy bemutatót tartottak a diákoknak a rendőrség felszereléseiről és fegyverzetéről. A kutyás szolgálat munkatársai pedig egy rögtönzött intézkedést szimuláltak a szolgálati ebekkel. A délután folyamán a közlekedésrendészet egyenruhásaival a drón működéséről szerezhettek információt a gyerekek. Emellett a rendőrmotorok valamennyi műszaki paraméterét megtudhatták a hozzáértő motoros járőröktől, és információkat gyűjthettek be arról is, hogy lehet valakiből motoros rendőr.

kép

A nap végén rögtönzött testnevelés órán pedig a gyorsaságukat tesztelhették a diákok a sebességmérő-készülék előtt.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában