Letartóztatás

2023.11.05. 17:00

Ötvenöt gyanútlan vásárlónak adta el a nem létező autóját

A Sárbogárdi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta a férfinak letartóztatását.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi több internetes hirdető oldalon regisztrált azért, hogy fiktív gépjármű eladási hirdetésekkel anyagi haszonra tegyen szert – írja a duol.hu. A gyanúsított egy olyan gépjárművet hirdetett 690.000 Ft-ért, amellyel nem rendelkezett, mivel az a hirdetés feladásakor egy cég tulajdonában állt. Az elsőként jelentkező sértettnek egy valótlan kiállítói adatokat tartalmazó előleg számlát küldött a gyanúsított, amely alapján a sértett két részletben összesen 345.000 Ft-ot utalt el a gyanúsított bankszámlájára 2023 február 26-án.

A gyanúsított ezen módszerrel 2023. február 25-étől 2023. július 5-éig összesen 55 sértettnek 50.000,- és 990.000,- Ft közötti kárt okozott.

A gyanúsított a cselekményeket különös visszaesőként követte el. A munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi bűnöző életmódra rendezkedett be, elfogató parancs útján került kézre, amikor szökést kísérelt meg, őt üldözést követően tudták csak elfogni, így vonatkozásában a szökés elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában